Legosvetsning som är exakt och hållbar

 

Välj manuell eller automatisk legosvetsning för precisa och professionella resultat.

Många produkter och komponenter måste svetsas. Du har kanske sett filmer med Gunde Svan där han visar hur man kan svetsa på en bil och visst kan man säga att grundtänket och grundtekniken alltid är densamma, men den svetsning som Gunde pysslar med är ändå långt ifrån den som du kommer att finna hos moderna metallverkstäder som kan erbjuda olika former av legoarbete där legosvetsning givetvis ingår. När man svetsar på rätt sätt så innebär det ökad styrka och även ett utseende som är attraktivt och viktigt för komponenter som ska användas på ett synligt sätt.

Här kan du läsa mer om robotsvetsning »

Svetsning som håller
Svetsning handlar ofta om att ge en extra styrka som krävs för att en produkt ska hålla måttet länge. När man till exempel skapar gallerprodukter som ska användas i förråd som väggar och dörrar så kan man ju inte vara nog så petig med hållbarheten och skyddet mot inbrott. Det får helt enkelt inte brista i någon vinkel eller vrå, och med legosvetsning så ser man till att jobbet utförs på rätt sätt i enlighet med den produkt eller komponent som man tar fram. Det finns lite olika teknik för svetsningsarbeten och när det handlar om manuella jobb så kan man inte säga att det är helt riskfritt. Därför är det verkligen viktigt att man jobbar på ett professionellt sätt, detta för att kunna leva upp till ledtider utan att slarva med kvalitet och säkerhet.

När automatiken inte räcker
Automatisk svetsning är verkligen en välkommen uppfinning som ger verkstäder kortare ledtider och ett arbete som är precist. Man använder sig helt enkelt av en robot som utför jobbet och operatören står långt från svetsen och de ledningar som kan vara farliga att befinna sig i närheten av. Med hjälp av datorstyrning så ser man till att varje komponent får precis behandling och att detta upprepas i hur många exemplar som helst. Det här är en smart metod då det är viktigt att komma åt och att inte skapa svetsfog som sedan ska behandlas. Det finns alltid stunder då det inte går att jobba på ett automatiskt sätt och här krävs det erfarenhet och stor kunskap om olika material och arbetssätt. Det här är något som företag som erbjuder legoarbeten har och det gör att många verkstäder väljer att lägga ut jobbet med svetsningen för att se till att den blir gjord på rätt sätt utan onödiga förseningar.

Goda samarbeten
Inom metallbearbetning så är goda samarbeten mycket viktiga. När företag ska lägga ut en del av produktionen så måste allting fungera på ett mycket smidigt sätt. En verkstad som tar hand om själva planeringen av tillverkningsprocessen kommer kanske att ta fram rätt material, förbehandla detta, styra upp datorprogram för att tillverka komponenter för att sedan skicka vidare till legosvetsning hos ett företag som är proffs på detta. Legosvetsningen måste finnas med i den ursprungliga planeringen och det måste vara så att man kan räkna med de ledtider som anges. Det här är något som man som kund ska tänka på och även ställa frågor om då man inleder ett samarbete med en metallverkstad som inte tar hand om hela arbetsprocessen på plats.

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)