Snabbare och bättre produktion med legotillverkning

 

Även om den moderna industritekniken erbjuder maskiner som kan göra mer än någonsin så är det ofta så att ett industriföretag inte kan ta hand om varje del av en produktion själv. Kanske kan man tillverka delar och ytbehandla, men slutmonteringen finns det inte plats för. Det är då som legotillverkning får stor betydelse eftersom den gör det möjligt att erbjuda kunden en färdig produkt på kortare tid. Legoarbete kan bestå av olika saker som svarvning, lackering, monteringsarbete och mer.

Specialister på legotillverkning

Idag så finns det företag som uteslutande sysslar med legotillverkning. De kan vara specialister på en eller några olika arbetsmoment som de erbjuder andra företag som behöver komplettera sin arbetsprocess. Det finns stora fördelar med legoproduktion som kommer från specialister. Dels så är det förstås så att det här sörjer för mycket hög kvalitet, men man ska också tänka på behovet av att få skräddarsydda produktioner.

Då en underentreprenör har stor kunskap om ett specifikt område och även kan erbjuda tekniken som krävs för flexibilitet så kan de ta på sig vilket projekt som helst. Det spelar ingen roll om de legosvarvade små detaljerna av trä dagen innan. Nästa dag så kan de jobba på samma professionella sätt med automatsvarvning av metalldelar. Datortekniken gör det möjligt för företaget att hålla ordning på olika projekt och att ge samma höga kvalitet till varje kund. Dessutom så kan de jobba snabbt och det är viktigt då man behöver blanda in legotillverkare i produktionen.

Vikten av en god samarbetspartner

För att slutresultatet ska bli bra så måste man finna en bra samarbetspartner för legoarbete. Det här gäller oavsett om det rör sig om legosvetsning, stångsvarvning eller montering. Man måste ju kunna lita på att man får samma höga kvalitet som man själv står för, och så gäller det att man förstår varandra så att slutproduktionen får rätt format. Något som man verkligen måste vara noga med är att välja en samarbetspartner som kan hålla tider.

När man har lovat slutkunden ett visst leveransdatum så kan man inte äventyra detta med en legoleverantör som svävar vad gäller leverans. Det här kan ju äventyra kundrelationen och leda till att man rentav förlorar kommande uppdrag. Man måste från start vara säker på att de datum som man sätter kommer att hållas och att legotillverkaren inser vikten av detta.

Kommunikationen med legotillverkaren är mycket viktig så det är något man ska tänka på från start. Om det dyker upp frågetecken så måste man kunna rätta ut dessa snabbt. Det är också detta som gör att det finns fördelar med att välja lokala samarbetspartners som man snabbt kommer i kontakt med och som det är lätt att förstå.

Lokala samarbeten ger fördelar

Just för att tiden är så dyrbar vad gäller industriproduktioner så finns det stora fördelar med att få legotillverkning lokalt. När det finns ett företag i samma region som kan ordna med ytbehandlingen, svetsningen eller annat så kan man ju snabbt och lätt få över delarna. Då det som ska hanteras inte behöver resa långt så har man ju också bättre koll på vad som händer med produktionen. I vissa regioner som Gnosjö så kan samarbetspartners rentav finnas på samma gata och det är minst sagt bekvämt.

Men även om man behöver skicka delar för slutproduktion till en annan stad i Sverige så är detta ett bättre alternativ än att behöva vända sig till andra länder. Om kostnaderna för transport blir för höga så tjänar man ju inte på legoarbetet och då kan man lika gärna själv investera i det utrymme som behövs och de maskiner som krävs för att klara av alla delar av arbetsprocessen. Det här är för övrigt något som man alltid måste utvärdera. Om man ser att legoarbetet blir för kostsamt så kan det finnas anledning till att fundera på om man inte själv kan sköta hela produktionen eller om man kanske behöver se sig om efter en ny samarbetspartner för det specifika arbetsmomentet.

21 Sep 2017

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)