Företag minskar behovet av legoarbete

 

Visst är det bra att kunna samarbeta och använda sig av experter för att färdigställa produktioner. Idag så är det många företag som använder sig av legotillverkning då den egna expertisen inte räcker till. Men för flera företag så är behovet av legoleverantörer minimalt. Det beror på att de har skapat en tillverkningsprocess där alla moment ingår.

Företaget kan ge konsultation

Det hela börjar med konsultation. Hos flertalet företag så finns experterna som kan se närmre på det projekt som du vill dra igång. De kan ge dig en bra bild av kostnader samt tidsplanering. Det gör det mycket lättare att komma fram till om den arbetsmetod som föreslås är den bästa. Det är bara att kontakta företagets duktiga team för att boka in ett möte eller för att prata lite mer om behoven på telefon.

Dags för metallersättning

Det är många som vänder sig till plastföretag för metallersättning. Numera så kan man välja plast istället för metall i många sammanhang. Det finns stora fördelar med detta. Förutom att kostnaden för tillverkningen går ner så kan det faktiskt bli så att man får bättre kvalitet med plasten. Det här är spännande och något att se närmre på.

Flera plastföretags team är experter på metallersättning och kan ge god konsultation inom detta område. När ni kommer fram till att det här är en bra lösning så kan processen gå vidare till ritning och kanske också prototyp. Med en prototyp så är det ju enklare att se hur metallersättningen fungerar i verkligheten.

En komplett produktion utan legoleverantörer

Hos flertalet plastföretag så går det att få en komplett produktion utan att legoleverantörer inblandas. Det här ger flera viktiga fördelar:

  • Priset kan pressas
  • Det går snabbare när produktionen koncentreras på ett ställe
  • Det krävs bara en kontaktperson för beställningen
  • Kvaliteten på det som tillverkas blir större

Med formsprutning så går det att ta fram delar och produkter som håller högsta kvalitet. Det blir exakta kopior gång på gång. Därmed så är det här också en bra tillverkningsmetod för många exemplar.

Plastföretaget kan se till att formverktyg skräddarsys för varje produktion. De kan också användas igen då det kan vara så att samma delar och produkter ska produceras igen vid senare tillfälle. Allting sker på samma verkstad och du kan lätt hålla kontakten med personen som sköter ditt projekt.

Monterat och klart!

Vi ska också nämna att när delarna är klara så kan de monteras på plats. Det här är upp till kunden. Plastföretagen jobbar på ett mycket flexibelt sätt. De kan också packa delar som de är och skicka vidare till önskad legomontör eller kanske till slutkund.

Flexibiliteten är också en del av paketet som är så smidigt. Allting finns på plats men det är givetvis upp till kunden att välja exakt vilka moment som ska utföras. Monteringen kan vara en fördel men är alltså inte ett måste.

25 Jun 2019

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)