Så får man legotillverkning att fungera

 

När man ska lägga ut en del av produktionen på ett annat företag så är det otroligt viktigt att välja rätt. Inom verkstadsindustrin så är det förstås ofta så att företag som ligger nära varandra i regioner som Gnosjö samarbetar. Man hjälper varandra med legotillverkning på ett smidigt sätt och samarbeten blir enklare av att man även kan träffas och samtala och inte bara ta all kommunikation med email. Men bara för att man inte ligger vägg i vägg med företaget som kan utföra det legoarbete som man har behov av så kan det bli ett mycket bra samarbete med produktiva resultat.

 

Legotillverkning ska vara professionell

Det är A och O att företaget som utför legoproduktionen är professionella. Om det handlar om legosvarvning eller legolackering spelar mindre roll i sammanhanget. Innan man går vidare med ett första projekt så är det viktigt att se på den kvalitet som företaget levererar och om den motsvarar det som man själv lovar till kunder. Man ska inte bara anta att automatsvarvning innebär att man får snabb och precis produktion. Det här är sådant som ska kontrolleras och verifieras.

Visst hjälper det då man kan få hjälpen lokalt, och i områden som Gnosjö så är det förstås så att det finns legoleverantörer som har varit verksamma i flera årtionden och som därmed har gott om referenser. Det kan förövrigt vara smart att välja ett företag som har varit igång länge men det är inte ett måste. Även nystartade legotillverkare kan erbjuda hög kvalitet och professionalism.

Tider ska hållas

Något som man egentligen först vet då man börjar jobba tillsammans är om legotillverkningen kommer att utföras i enlighet med tidsplan. Det pratas ju ofta om hur automationen har lett till en så snabb produktionstakt, men det är ju inte alltid samma sak som snabb leverans. Om ett företag har många uppdrag så kan ett enkelt monteringsarbete ta väldigt lång tid. Har man inte förstått detta från start så kan man ju tycka att det inte blev så lyckat med legotillverkning trots att man fick hög kvalitet.

Tidsplanering ska man diskutera från start så att man vet precis vad som kan förväntas. Det här gör det möjligt att ge egna kunder en korrekt uppfattning om hur lång tid ett visst projekt kommer att ta.

Flexibilitet är också viktigt

Det går inte alltid att arbeta enligt mall. Inte ens då det handlar om legotillverkning som är rätt så standard och enkel som att montera produkter. Därför så är det viktigt att legoföretaget har förmågan att jobba på ett flexibelt sätt. Finns det beredskap för plötsliga ändringar och har man backup då personal blir sjuk? Det här kan vara sådant som man vill se lite närmre på innan man sluter avtal med en duktig underleverantör som kommer att bli en viktig del av den egna verksamheten.

2 Feb 2017

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)